Ten wyjątkowy produkt z Pago Baldio San Carlos przez aż 12 lat dojrzewa w dębowych beczkach, ale zdecydowanie warto poczekać, aż naturalny proces nareszcie dobiegnie końca. Powstaje wtedy coś więcej, niż jedynie dobry ocet balsamiczny – to dodatek do wielu potraw, który eksploduje unikalnym, tropikalno-owocowym smakiem przypominającym wino lodowe (“icewine” bądź “eiswein”) Wyroby renomowanego producenta Full Moon zostały nagrodzone tytułem Wielkiego Smaku przez Gildię Dobrej Żywności w UK.

OCET BALSAMICZNY FULL MOON

W 100% czysty, naturalny ocet balsamiczny bez dodatków możesz wykorzystać przykładowo przy przygotowywaniu doskonałych sosów do sałatek, do marynowania mięs oraz ryb, a także do podkręcenia walorów kulinarnych owoców morza.


Najwyższej klasy octy balsamiczne Full Moon – perfekcyjny wybór do kuchni

Produkty wyróżniają się niezwykle bogatym, dobrze zbalansowanym profilem smakowym. Głęboki, ciemnobrązowy kolor i gęsta konsystencja octu balsamicznego Gran Reserva marki Full Moon są wynikiem wieloletniego procesu fermentacji gotowanego soku hiszpańskich winogron Pedro Ximénez. Po 12 latach oczekiwania otrzymujemy idealne połączenie słodyczy i kwasowości z subtelnymi nutami drewna. Taka kompozycja stanowi wyborny dodatek do deski dojrzewających serów włoskich, francuskich i hiszpańskich, pieczonych ryb i wielu innych potraw.

Dobrej jakości octy balsamiczne okazują się po prostu niezastąpione w kuchni i otwierają drzwi do eksperymentowania z różnymi połączeniami smaków. Produkty Full Moon będą wspaniałym dodatkiem do sałatek, zwłaszcza tych na bazie rukoli i szpinaku. Koniecznie użyj ich również do zrobienia sosu pasującego do grillowanych warzyw lub mięs, gdyż słodycz wyrobu dobrze równoważy intensywność potraw z rusztu. Idealnie komponują się z oliwami o głównie zielonych i/lub ziołowych nutach, takimi ja z Arbequina, Arbosana czy Hojiblanca.


Jak prawidłowo przechowywać ocet balsamiczny?

Aby ten ekskluzywny składnik zachował swój niepowtarzalny smak i aromat przez odpowiednio długi czas, należy stosować się do kilku prostych zasad. 12-letni ocet balsamiczny zawsze trzymaj w ciemnym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego i źródeł ciepła. Idealne będzie wnętrze szafki kuchennej. Pamiętaj, aby butelkę dobrze zamykać po każdym użyciu, co zapobiegnie utracie aromatu i zmianie konsystencji.

Jeśli zależy Ci na optymalnej jakości w rozsądnej cenie, sklep internetowy Deli Planet będzie w stanie spełnić Twoje oczekiwania. Zapoznaj się z pełnym asortymentem i zamów słynne specjały cenionych kuchni europejskich: m.in. francuskiej i hiszpańskiej!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl