Extrem Salami Bellota 100 % Iberico koperta
Opis
Niezrównane iberyjskie rozkosz o wyjątkowej jakości, czyli salami iberyjskie ze swiń karmionych żołędziami o doskonałej jakości, wyprodukowane z najlepszego wyboru mięs naszych 100% iberyjskich świń. Paczka zawiera 90 g produktu plastrach.
Pochodzenie salami iberyjskiego ma korzenie w Grecji i Rzymie. To wędliny wędzone i przyprawione mieszanką naturalnych przypraw, takich jak kolendra, goździk, gałka muszkatołowa lub pieprz, które nadają jej intensywny smak i charakterystyczny aromat.
Do wyrobu tego iberyjskiego produktu używa się chudego mięsa świń iberyjskich i odrobinę słoniny. Mięso jest marynowane przez jeden dzień, a następnie napełnia się nim naturalne jelito wieprzowe. Następnie salami suszy się, może być rówież wędzone lub podsuszanie na powietrzu przez kilka dni. Proces wytwarzania salami odbywa się ręcznie, więc każdy kawałek jest inny, ale zawsze miękki, gęsty i bardzo smaczny.
Ta wędlina jest bardzo wszechstronna i ma wyraźny charakter tradycyjny. Jest to produkt bogaty w składniki odżywcze, a jednocześnie mniej słony niż inne wędliny. Jeśli chodzi o to, jak je najlepiej smakować, salami iberyjskie doskonale komponuje się z vermutem, manzanillą, czy białym wytrawnym winem z nutą smakową drewna lub dobrym palonym piwem jak np. Guinness. W naszym sklepie znajdziesz doskonałe wędliny iberyjskie i inne produkty wysokiej jakości, które można podać z tym salami.
Salami iberyjskie z dzikiej żołędzi to zdrowa rozkosz, dzięki której możesz cieszyć się pysznym kaprysem, nie czując nawet odrobiny winy. Oto kilka korzyści zdrowotnych wynikających z jej spożycia.
Salami iberyjskie z dzikiej żołędzi od Extrem jest produkowane z mięsa 100% iberyjskich świń z estremadurskich pastwisk. Zdolność mięsa świń rasy iberyskiej do kumulowania tłuszczu w mięśnie daje produkt o doskonałej jakości.
Za każdym razem, gdy spożywamy 100 gramów salami iberyjskiego, nasz organizm otrzymuje 19,25 gramów białka, 1,4 grama węglowodanów, 39,5 gramów tłuszczu i 438 kalorii. Ponadto dostarcza witamin takich jak B3, B9, B12 i K, wśród innych.
Wartości te mogą się różnić w zależności od rodzaju salami i procesu jego starzenia, ale są wartościami orientacyjnymi. Jednocześnie, salami iberyjskie jest bogate w sód i ubogie w cukry.