Extrem lomo de bellota 100% Iberico koperta
Opis
Kupując lomo ibérico, być może zastanawiasz się, skąd pochodzi ten kawałek mięsa. Najprostszą odpowiedzią jest, że pochodzi on z grzbietu wieprza ibérico. Jednak chcielibyśmy dać ci bardziej szczegółowe wyjaśnienie, abyś doskonale zrozumiał, skąd pochodzi lomo ibérico.
Lomo wieprza składa się z mięśni kręgosłupa, mięśnia semiespinal (Longísimus dorsii) oraz mięśni lędźwiowo-krzyżowych i kręgowo-łopatkowych. Zazwyczaj każdy kawałek lomo ibérico waży około 2 kilogramów. Ponadto każdy kawałek jest osobno faszerowany w naturalną jelitę, bez mieszania z innymi mięsami ani krojenia. Chociaż większość lomo jest przygotowywana na wędliny i staje się cenionym lomo embuchado, coraz częściej konsumuje się ten produkt w postaci świeżej lub marynowanej, ponieważ jest to soczyste mięso i łatwe do przygotowania na patelni lub w piekarniku, zawsze smaczne. Lomo de bellota 100% ibérico to niezrównana przyjemność z kategorii produktów iberyjskich, o doskonałej jakości i wyborze mięsa z naszych świń 100% rasy iberyjskiej.
Lomo de bellota ibérico cular o wadze 90 g.