Ocet balsamiczny Full Moon 12 letni

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 79,00 zł 79.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: FULL MOON
Kod produktu: 63C1-37644

Opis

100% Ocet Balsamiczny. Uzyskany wyłącznie z winogron Pedro Ximénez (które można znaleźć tylko w Hiszpanii) i starzony przez 12 lat w beczkach z amerykańskiego dębu, ma intensywny smak, który towarzyszy mu potężna i wyjątkowa moc aromatyczna. Jest idealny do ryb, sałatek, mięsa, grillowania. 200 ml Ooctu Balsamicznego Full Moon Gran Reserva 12 lat.

Jako miłośnik dobrej, wyrafinowanej kuchni, nie powinieneś się zadowolić jedynie z oliwy z oliwek pierwszej klasy do sałatek. Jakość jest ważna także w przypadku octu. Po pierwsze, danie może być przygotowane doskonale tylko wtedy, gdy składniki są doskonałe, a po drugie, wysokiej jakości ocet przyczynia się do zdrowia.

W przeciwieństwie do zwykłego octu stołowego, który można kupić w każdym supermarkecie, Gran Reserva od Pago Baldio San Carlos nie jest taki sam. Nawet laik może dostrzec różne aromaty. Podaj małą szklankę Full Moon jako wyjątkowy aperitif przed tłustym pieczeniem, ocet balsamiczny pobudza trawienie i zapobiega zgadze.

Co to jest ocet balsamiczny?

Ocet Balsamico to fermentowany ocet uzyskiwany z gotowanego soku winogron. Jako specjalność z Włoch nazywa się Aceto balsamico Tradizionale di Modena i musi spełniać bardzo konkretne warunki:

  • Jego kwasowość musi wynosić co najmniej 6 procent.
  • Jego kwasowość może pochodzić tylko z wina.
  • Jedynym dozwolonym dodatkiem jest karmel.
  • Musi być produkowany tradycyjną metodą.
  • Musi dojrzewać co najmniej 60 dni.
  • Musi być wykonany z zagęszczonego soku winogron z włoskiej prowincji Modena lub prowincji Reggio Emilia.
  • Musi być wyprodukowany w jednym z tych dwóch regionów.

W tradycyjnym procesie produkcji mus winogronowy jest gotowany i filtrowany. Następnie dodaje się część 10-letniego octu balsamicznego oraz inną część świeżego wina. Powstała mieszanina dojrzewa w drewnianych beczkach w różnych temperaturach przez kilka miesięcy. Ocet balsamiczny uzyskuje swój specjalny aromat i ciemny kolor dzięki przechowywaniu w drewnianych beczkach. Ponieważ woda paruje w trakcie okresu dojrzewania, staje się coraz gęstszy. Tradycyjny ocet balsamiczny z Włoch dojrzewa co najmniej 12 lat.

 

Teraz pare słów o Full Moon Gran Reserva. Chociaż Full Moon, ocet balsamiczny z Pago Baldio San Carlos, nie może być nazywany Aceto balsamico di Modena z przyczyn prawnych, ponieważ przecież nie jest produkowany w jednej z dwóch włoskich prowincji, z pewnością można go porównać z oryginalnym Aceto balsamico. Ponieważ Gran Reserva z domu San Carlos dojrzewa przez 12 lat w drewnianych beczkach. Jest robiony z czystego soku winogronowego i jest wolny od wszelkich dodatków.

Tylko słodkie winogrona Pedro Ximénez są używane do produkcji wysokiej jakości Full Moon. Są one zbierane na słońcu, a następnie poddawane powolnemu procesowi tworzenia octu. Po 12 latach przechowywania w drewnianych beczkach, ciemnobrązowy Full Moon to ocet balsamiczny pierwszej klasy o kwasowości ośmiu procent. Do wyjątkowego Gran Reserva nie dodaje się cukru ani żadnego innego rodzaju słodzika. Nie zawiera konserwantów i jest produktem całkowicie naturalnym. Full Moon to ocet do rozkoszowania się.Czy dreszcz przechodzi Cię na myśl o kwaśnym smaku octu do sałatek? W takim razie jeszcze nie próbowałeś Full Moon. Oczywiście, 12-letni ocet balsamiczny z Pago Baldio San Carlos jest kwaśny, w końcu o to chodzi w occie. Ale Gran Reserva ma znacznie więcej do zaoferowania:

Sam jego piękny, mahoński kolor wskazuje, że Full Moon to wyjątkowo doskonały ocet. Ponieważ oprócz jego kwaśnej ostrości, wyśmienity ocet balsamiczny może się również pochwalić przyjemną słodyczą. Posiada aromaty rodzynek, karmelu i miodu, zaskakuje słodko-kwaśną intensywnością, której nie ma równych.

Ponieważ Full Moon to produkt naturalny, w przeciwieństwie do przemysłowo produkowanego octu, nie można go przechowywać gdziekolwiek. Aby zachować jego wspaniały aromat, należy przechowywać go w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła. Nie zostawiaj go na światło dziennie, aby zapobiec dostępowi owocowych much.

  • Przy okazji używamy aromatycznego Full Moon następująco:
  • w sosie do sałatek (najlepiej z doskonałą oliwą z oliwek Full Moon)
  • do aromatycznej marynaty do mięsa lub ryb
  • do marynowania dziczyzny
  • dla specjalnego wykończenia podczas pieczenia kaczki
  • dla specjalnego akcentu z cielęciną
  • z owocami morza lub sałatką z owoców morza
  • aby zaokrąglić smak grillowanej ryby
  • jako wyjątkowy przysmak na świeżych truskawkach

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Bestsellery
OLIWA ODMIANA PICUAL 500ml
OLIWA ODMIANA PICUAL 500ml

59,00 zł

szt.
Sól Nordur lava w puszce 100 g
Sól Nordur lava w puszce 100 g

38,00 zł

szt.
Sól Nordur w puszce 125 g
Sól Nordur w puszce 125 g

38,00 zł

szt.
Sól Nordur z jagodami w puszce 100g
Sól Nordur z jagodami w puszce 100g

38,00 zł

szt.
Sól Nordur wędzona w puszce 100g
Sól Nordur wędzona w puszce 100g

38,00 zł

szt.
Sól Nordur 125 g
Sól Nordur 125 g

29,00 zł

szt.
OLIWA PICUAL 250 ml
OLIWA PICUAL 250 ml

39,00 zł

szt.
Ocet balsamiczny Full Moon 12 letni
Ocet balsamiczny Full Moon 12 letni

79,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl