Oliwki Full Moon z karmelizowaną Figą
Opis
Oliwka stołowa Gordal. Oliwki z odmiany drzewa oliwnego Gordal. Nazwa Gordal ("gruba") odnosi się do jej kształtu (zaokrąglonego) i wagi (powyżej 6 gr.) Główny obszar produkcji to prowincja Sewilla (Andaluzja), dlatego oliwkę tę nazywa się również "Gordal Sevillana".
Oliwki Gordal nadziewane karmelizowaną figą. Oliwka Gordal jest typową odmianą południowo-zachodniej Hiszpanii, cenioną za swój rozmiar i teksturę. Te oliwki Gordal są ręcznie wybierane jedna po drugiej, z dużą starannością wydrążane i nadziewane karmelizowaną figą, co czyni je idealnym przystawka.
- Największe oliwki na świecie
- Wspaniały owocowy, łagodny smak z słodkim akcentem figi
- Głęboki, jadeitowy kolor robi wrażenie na talerzach z antipasta i w drinkach martini
- Pięknie zapakowane w dekoracyjnym szklanym słoiku – 300gr
- Sprowadzane bezpośrednio z Hiszpanii