Paleta de bellota 100 % Iberico
Opis
Przednia część 100% iberyjskiego świniaka karmionego ziarnami, trawami i żołędziami podczas okresu montanera. Okres dojrzewania wynosi między 24 a 32 miesiące. Jego mięso ma kolor wiśniowy, o intensywnym i długotrwałym smaku. Łopatka z rasy iberyjskiej (Paleta Iberico) są uważane za jedne z najlepszych na świecie. Pochodzą od specjalnej rasy świń iberyjskich, które hodowane są w specyficznych warunkach, głównie na południu Hiszpanii. Charakterystyczną cechą tych świń jest ich zdolność do magazynowania tłuszczu w mięśniach, co przekłada się na charakterystyczny marmurkowy wygląd mięsa. Najbardziej cenione są te, które żywią się żołędziami (bellota), co nadaje mięsu niepowtarzalny smak i aromat. Zawiera 80 gram produktu.
Składniki: Łopatka z wieprzowiny, sól, cukier, konserwanty (E-252, E-250) i przeciwutleniacz (E-301). Wartości odżywcze na 100g: Energia 1261kJ/303kcal, Tłuszcze 19.2g, Węglowodany 0.1g z czego cukry 0.1g, Białko 32.3g i Sól 4.85g.